ADD als je volwassen bent

Volwassen en ADD

ADD heeft veel invloed op jouw volwassen leven. Er ontstaan situaties in je werk, je relatie, gezin en sociale leven waarover jij niet de regie hebt, maar waar je wel mee moet dealen. Als je weet wat jouw talenten en valkuilen zijn, sta je sterk en kan je met elke situatie omgaan.

Ben jij bekend met ADD en wil je hier beter mee omgaan? Of twijfel je of ADD hebt? Wacht dan niet en neem vandaag nog contact op. Ik geef je handvatten om sterk en positief in het leven te staan.

Vergroot je zelfvertrouwen

Wil je sterk in je leven staan met AD(H)D, dan is het belangrijk om je sterke kanten en je valkuilen te kennen. Dat geeft je zelfvertrouwen, inzicht in gevoelens en leert je hoe je bepaalde situaties kan aanpakken.

Voel je waardevol met ADD

Tijdens de begeleiding kijken we naar jouw kwaliteiten en talenten. Niet ondanks, maar dankzij  jouw ADD. We gaan de strijd aan met gevoelens zoals:

  • Je anders voelen
  • Je afgewezen voelen
  • Je minder voelen

Na ons traject voel jij dat je waardevol bent, gewoon zoals je bent. En je gaat ook ervaren dat je omgeving je zo zal zien.

Je staat er niet alleen voor

Ik ga met je in gesprek en samen kijken we naar jouw kwaliteiten. We onderzoeken hoe je die kan inzetten om sterk en positief in het leven te staan. Eventueel betrekken we mensen uit jouw directe omgeving bij het proces. Zo ontstaat wederzijds begrip en kan je samen groeien.

Veel mensen ontdekken pas als ze volwassen zijn dat ze ADD hebben. Bijvoorbeeld omdat een kind gediagnosticeerd wordt, of door situaties die ontstaan in relatie, gezin of werk. De begeleiding op volwassen leeftijd, vraagt een andere aanpak dan de begeleiding van jongeren met AD(H)D. Ik heb me gespecialiseerd in de hulpverlening voor volwassenen met ADD.

Interessante informatiebronnen:

Boeken over ADD en volwassen:

  • hulpgids ADHD   Edward Hallowell & John Ratey.  Hulpgids voor succesvol leven met ADHD
  • opgeruimd leven met ADHD   Judith kolberg & Kathleen Nadeau. Praktische organiseertips en -strategieën
  • het ADD syndroom    Thomas Brown. Een nieuwe kijk op ADHD/ADD
  • ADD en relaties.   Melissa Orlov. Verbeter de band met je partner in zes stappen
Chat openen
Hallo, hoe kan ik je helpen?