ADD als je volwassen bent

Home » ADD als je volwassen bent

ADD coach Volwassenen

Als ADD coach Volwassenen bied ik praktische hulp aan volwassenen die mede door hun ADD-achtergrond moeite hebben met sommige situaties in het werk, hun relatie en het gezin, en hun eigen gedachten daarover. Samen gaan we kijken hoe je makkelijker kunt omgaan met bepaalde gebeurtenissen die jou nu uit balans kunnen brengen en kopzorgen bezorgen.

Ik ga met je in gesprek en samen kijken we naar jouw gevoelens, talenten en valkuilen. We onderzoeken hoe je die kan inzetten om stevig in je schoenen te staan. Als jij dat zelf zou willen, kunnen we ook mensen uit jouw directe omgeving bij het proces betrekken. Zo ontstaat  er wederzijds begrip en kan je sámen groeien.

Veel mensen ontdekken het pas als ze volwassen zijn dat ze ADD hebben. Bijvoorbeeld omdat hun eigen kind ADD gediagnosticeerd wordt, of door situaties die ontstaan in relatie, gezin of werk. De begeleiding op volwassen leeftijd, vraagt om een andere aanpak dan de begeleiding van jongeren met AD(H)D. Ik heb me gespecialiseerd in de hulpverlening ADD voor volwassenen.

ADD coaching

Zodra we helder hebben wat jouw gevoelens, talenten en valkuilen zijn, kunnen we gaan vormgeven waar jij het meeste bij gebaat bent. Je kunt daarbij denken aan oefeningen gericht op Mindfulness (leren loslaten of je hoofd leeg maken), op het vergroten van je concentratie of op hoe je zélf je gedachten kunt ontwarren en ordenen. Zo krijg je meer grip op jezelf en heeft de omgeving minder invloed op jouw gemoedstoestand. Al doende kom je steviger in je schoenen te staan, en kun je met minder moeite omgaan met elke situatie.

ADD talenten

Tijdens de begeleiding verdiepen we ons ook in jouw specifieke kwaliteiten en talenten. Die jij hebt niet ondanks maar dankzij  jouw ADD. We gaan de strijd aan met gevoelens die je kunnen belemmeren, zoals:

  • Je anders voelen
  • Je afgewezen voelen
  • Je minder voelen

ADD-volwassenen beschikken vaker dan gemiddeld ook over bijzondere kwaliteiten zoals langdurig geconcentreerd kunnen zijn, en het aanvoelen van subtiele signalen die mensen in de onderlinge communicatie uitzenden.

Na ons traject ben je er meer bewust van dat jij waardevol bent, gewoon zoals je bent. En je gaat ook ervaren dat je omgeving je zo zal zien.

Ben jij bekend met ADD en wil je hier beter mee omgaan? Of twijfel je of ADD hebt? Wacht dan niet en neem vandaag nog contact op.

Ik geef je handvatten om sterk en positief in het leven te staan.

ADD informatiebronnen

Misschien wil je nog wat meer lezen over ADD, dan kan ik je deze ADD informatiebronnen zeer aanbevelen:

Boeken over ADD en volwassen:

  • hulpgids ADHD   Edward Hallowell & John Ratey.  Hulpgids voor succesvol leven met ADHD
  • opgeruimd leven met ADHD   Judith kolberg & Kathleen Nadeau. Praktische organiseertips en -strategieën
  • het ADD syndroom    Thomas Brown. Een nieuwe kijk op ADHD/ADD
  • ADD en relaties.   Melissa Orlov. Verbeter de band met je partner in zes stappen
ADD coach volwassenen
Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo, hoe kan ik je helpen?