Over Rob Smit

Mijn missie is:

jou helpen sterker in het leven te staan

rob-smit_2022

Mijn naam is Rob Smit. Ik ben getrouwd, heb twee zonen en vier kleinkinderen. Mijn vrije tijd breng ik graag door op onze boot. Hiermee vaar ik regelmatig op de Waddenzee en Noordzee.

Ik ben 15 jaar werkzaam geweest als consultant en adviseur in de automatisering. Het mooiste in dit werk vond ik de momenten waarop ik mensgericht bezig was. Dit wilde ik graag verder uitdiepen en dat gecombineerd met mijn affiniteit voor jongeren heb ik ervoor gekozen om hulpverlener te worden. Ik ben negen jaar werkzaam geweest als jongerenwerker in kerken en heb vanaf 2006 een eigen praktijk in Veenendaal.

Ik heb de volgende HBO opleidingen gevolgd:

    • 2-jarige deeltijdopleiding jongerenwerk op de Wittenberg te Zeist.
    • Counselor opleiding bij de academie voor coaching en counseling te Amstelveen.
    • Opleiding psychosociale basiskennis bij Con Amore te Amsterdam.

Als hulpverlener heb ik  mij in de volgende hulpverleningsgebieden gespecialiseerd:

ADD/ADHD | Identiteit| Keuzes maken| Zelfbeeld| Rouwverwerking | Burn-out | Loopbaan- en studiekeuze | moeiten in je relatie

Daarnaast heb ik een aantal workshops ontworpen en gegeven rondom deze onderwerpen. Als registercounsellor ben ik lid van de beroepsvereniging voor counsellors (ABVC) hierdoor kan jij er zeker van zijn dat ik mijn vak onderhoud door jaarlijkse bijscholing, intervisie en supervisie. Dit maakt ook dat er toezicht is op hoe ik mijn werk doe en in geval van problemen tucht uitgeoefend kan worden.

“Ik help je met vraagstukken en uitdagingen op het gebied
van 
werk, opvoeding, identiteit, stress en het maken van keuzes”.

Pastoraal werk

Christelijk

Mijn inspiratie en kracht haal ik uit mijn geloof en de Bijbel. Zonder Hem zou ik dit werk niet kunnen doen, Hij is betrokken op/bij mij en mijn werk. God heeft mij talenten gegeven waar ik Hem dankbaar voor ben.

Mijn talenten wil ik inzetten en daarmee jou te helpen sterker in het leven te staan. Tijdens gesprekken zet ik methodes in die zich bewezen hebben en die vanuit christelijk perspectief verantwoord zijn. Geloof mag en kan een plaats hebben in de hulpverlening.

Peridoto_jongere

Jongeren

Binnen de hulpverlening ben ik begonnen als jongerenwerker, bij deze doelgroep ligt mijn hart. Het raakt me als ik jongvolwassene spreek die moeilijkheden ervaren of vastlopen. Ik ben geïnteresseerd in hun leefwereld en goed in staat om me in te leven.

Gesprekken die ik met jonge mensen (minimaal 18 jaar) voer zijn vertrouwelijk. Alleen met jouw toestemming zal ik informatie delen en/of bespreken met ouder(s)/verzorger(s).

Peridoto_volwassene

Volwassenen

Elke levensfase brengt eigen vraagstukken en uitdagingen met zich mee. Dit kan zijn op het gebied van werk, opvoeding van kinderen, identiteit, stress, het maken van keuzes of anders. Graag ondersteun ik jou bij de zoektocht naar een passende oplossing en handvatten om deze vraagstukken en uitdagingen het hoofd te bieden.

pastoraal

Primair hoort pastoraat thuis binnen een kerk/gemeente. Counselling is een beroep en niet iedereen binnen een gemeente beheerst dit beroep. Binnen het pastoraat kom je in contact met mensen die soms diep beschadigd zijn en die het verdienen met veel zorg en ervaring benaderd te worden.

Hier zie ik het raakvlak tussen professionele hulpverlening en pastoraat dat wordt uitgevoerd door vrijwilligers. die vragen die boven komen zijn: overdragen, samenwerken, ondersteuning? Neem eens contact op om te overleggen.

Samenwerking

Om continuïteit te waarborgen, je te kunnen doorverwijzen in situaties die mijn expertise te boven gaan en te kunnen overleggen met collegae werk ik samen met:

“Symbolisch ben jij de edelsteen. Door allerlei redenen kan de buitenkant ruw zijn…”

Over Peridoto

Peridoto_steenPeridoto is een edelsteen. Als deze wordt gevonden is de steen ruw en vuil. Dan is de binnenkant nog niet zichtbaar, maar de steen heeft iets prachtigs in zich! Het bewerken van de steen laat de schoonheid naar bovenkomen.

Symbolisch ben jij de edelsteen. Door allerlei redenen kan de buitenkant ruw zijn. Bij Peridoto willen wij je helpen inzicht te krijgen om jezelf verder te ontwikkelen en samen gaan we op zoek naar passende oplossingen voor de lange termijn. Daardoor leer jij sterker, pro-actiever en zelfstandiger in het leven te staan.

Dit kan zijn op het gebied van werk en/of studie maar ook op (inter)persoonlijk vlak. Soms gaat het over grote dingen, maar het kan ook over kleine dingen gaan. De overeenkomst van alle situaties is dat jij niet ziek bent en wij geen arts zijn. Samen gaan wij op zoek naar inzichten en oplossingen, met de nadruk op samen…

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo, hoe kan ik je helpen?