Christelijke hulpverlening

Psychosociale hulp en therapie

Christelijke hulpverlening

We leven niet in een volmaakte wereld. Uitspraken en situaties kunnen ons beschadigen of laten twijfelen. Aan onszelf, de wereld om ons heen of aan keuzes die we maken. Je weet soms niet meer wat je moet doen of waar je iets moet plaatsen. Dat heeft invloed op je eigenwaarde, je gedrag en je kijk op de mensen om je heen.

Klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn: stress, angst, vermoeidheid en zelfs depressie en burn-out. Gelukkig kan je zelf kiezen hoe je met deze gevoelens en situaties omgaat. Dat is niet eenvoudig, maar met de juiste begeleiding lukt het je zeker.

Ik bied christelijke psychosociale hulp, waardoor jij sterk in je leven leert staan. Wil je meer weten?

Psychosociale hulp

Psychosociale problemen kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor jezelf en voor je omgeving. Het is daarom goed dat je hulp zoekt. Ik laat je ervaren dat je er niet alleen voor staat en bied je psychosociale hulp waarmee je vooruit kan.

Psychosociale therapie is een proces dat wij samen aangaan. We lopen een tijdje samen op en ik help je tot jij het geleerde zelf kan toepassen. Inzicht in jezelf en in verschillende situaties zijn een belangrijk onderdeel van de begeleiding.

Op deze pagina vind je een aantal specifieke psychosociale gebieden waarin ik hulp bied. Heb jij vragen of problemen in situaties die hier niet zijn genoemd?

Identiteit

Wil je zelfverzekerder, zelfstandiger en vrijer in het leven staan?

Wij gaan samen op zoek naar jouw identiteit. Je krijgt inzicht in jezelf, je kwaliteiten en talenten en in jouw valkuilen. Hierdoor ben je beter in staat om je eigen keuzes te maken.

Onrust

Ervaar je een gevoel van onrust en wil je weten waar dit vandaan komt?

Ik ga samen met jou de situatie analyseren en op zoek naar de oorzaak van jouw gevoel. Daarna help ik je om het gevoel van onrust weg te nemen en beter met de situatie om te gaan.

Zelfbeeld

Wil jij ook sterk en volwassen in je leven staan?

Een positief zelfbeeld is belangrijk om sterk in het leven te staan. Ik leer je negatieve gevoelens en gedachten ombuigen, zodat je met kracht en zelfvertrouwen de toekomst tegemoet kan zien.

hulpverlening peridoto

“You are valuable because you exist. Not because of what you do or what you have done, but simply because you are.”

Verleden

Heb je moeite om gebeurtenissen uit het verleden een plek te geven?

Ik bied begeleiding bij het verwerken van vervelende gebeurtenissen. We zorgen samen dat de gebeurtenis geen controle meer op je heeft. Dit geeft jou ruimte en vrijheid in je leven.

ADD/ADHD

Het beste uit jezelf halen met AD(H)D?

Jij krijgt inzicht in je talenten en valkuilen. Daardoor kan je zelfverzekerd met verschillende gevoelens en situaties omgaan.  Meer informatie over de begeleiding van volwassenen met ADD vind je op deze pagina.

Interessante informatiebronnen

Chat openen
Hallo, hoe kan ik je helpen?